KNVB ziet Ajax als veiligste club van Eredivisie

Ajax is de veiligste club van de Eredivisie. De Amsterdammers kwamen als beste uit de test Voetbal en Veiligheid, een kwaliteitsmeting die de KNVB jaarlijks laat uitvoeren. Ajax behaalde op twee van de drie onderdelen de maximale score en werd daarmee de best scorende club van het hoogste niveau, meldt de landskampioen.

Bij de test werden drie onderdelen op het gebied van organisatie en veiligheid getoetst, namelijk algemene organisatie, seizoen- en wedstrijdvoorbereiding en wedstrijdorganisatie. "Uiteraard zijn we blij met deze uitslag, maar we zullen blijven werken aan verbetering", laat een veiligheidscoördinator op de clubsite weten.

De uitslag van de test is opvallend, aangezien Ajax in december in het bekerduel met AZ negatief in het nieuws kwam. Hooligan Wesley van W. bestormde het veld en belaagde doelman Esteban, die zich afreageerde met een aantal rake trappen. AZ-trainer Gertjan Verbeek dirigeerde zijn spelers vervolgens van het veld af, omdat de veiligheid in het geding was gekomen.

Een aantal weken later werd het duel overgespeeld en waren alleen kinderen onder de twaalf jaar met hun begeleiders in de Arena welkom.