'Vitesse neemt afscheid van Reis'

De samenwerking tussen Vitesse en Jonathan Reis blijkt van korte duur. De spits, die in januari transfervrij werd ingelijfd, ziet de optie in zijn contract niet gelicht worden.

De Arnhemmers hadden tot 15 mei de kans de optie te lichten, maar lieten dit na. Zo blijft het avontuur van Reis in Arnhem beperkt tot negen competitieduels, waarin hij geen enkele keer raak schoot. Vitesse had dinsdag dus de optie in het contract van Reis moeten lichten, maar bracht geen contractverlenging van de Braziliaan naar buiten. Het lijkt er dan ook sterk op dat de Arnhemmers alweer afscheid gaan nemen van de spits.

Wanneer Vitesse de optie wel gelicht had, lag Reis tot 2016 vast in Arnhem. Het is nog niet uitgesloten dat de club van de steenrijke Merab Jordania besluit de goalgetter een ander contract met een andere duur zal aanbieden in de komende weken. Reis kwam in januari zeer verrassend bij Vitesse terecht, nadat hij op kosten van PSV had gerevalideerd van een zware knieblessure. De verwachting was dat hij een nieuw contract zou tekenen in Eindhoven, maar prompt koos hij voor Vitesse.