Nog zes clubs onder curatele KNVB

Zes clubs in het betaald voetbal hebben hun financiële huishouding niet op orde. Dat zijn er zeven minder dan in augustus en drie minder dan in januari. Dat meldt de KNVB woensdag. Roda JC, NAC Breda, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Emmen en Helmond Sport staan onder verscherpt toezicht van de voetbalbond.

De clubs in de meest zorgwekkende, eerste categorie dienen binnen drie jaar terug te keren in de tweede groep, die het predikaat voldoende krijgt. Anders dreigen ze hun licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijt te raken.

"Er is duidelijk een stijgende lijn te zien. Clubs hebben het absoluut nog moeilijk, maar je ziet dat het besef echt is doorgedrongen dat het belangrijk is een goed en consequent financieel beleid te voeren", zegt Mark Boetekees, bestuurssecretaris van de KNVB en verantwoordelijk voor de afdeling licentiezaken.

Negen clubs hebben de zaken helemaal op orde. Ajax, PSV, FC Twente en N.E.C. zijn daarvan actief in de Eredivisie.

De enige club die in het rijtje ontbreekt is MVV Maastricht. Voor deze club geldt dat de besluitvorming nog niet is afgerond. Dit betekent dat de Maastrichtse club nog niet in een categorie ingedeeld is.

Categorie indeling KNVB:

Categorie 1: Roda JC, NAC Breda, Helmond Sport, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Emmen.

Categorie 2: Feyenoord, AZ, sc Heerenveen, Vitesse, RKC Waalwijk, FC Utrecht, Heracles Almelo, FC Groningen, ADO Den Haag, VVV-Venlo, De Graafschap, Excelsior, FC Zwolle, FC Eindhoven, Willem II, SC Cambuur, Fortuna Sittard, FC Volendam, SC Veendam en AGOVV Apeldoorn.

Categorie 3: Ajax, PSV, FC Twente, N.E.C., Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, Almere City FC, FC Oss en Telstar.