Wijnaldum en De Vrij naar Jong Oranje

Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij zijn dinsdag aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd. Het tweetal behoorde tot de eerste afvallers in de voorlopige EK-ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. KNVB-coach Cor Pot riep ook Charlton Vicento op voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje met Luxemburg en Bulgarije op 1 en 5 juni.

Jong Oranje vertrekt zondag eerst voor een trainingskamp naar het Oostenrijkse Seefeld. Daar staan oefenduels met Macedonië en Oekraïne op het programma. De spelers die nog verplichtingen hebben in de play-offs voegen zich later bij de selectie.

De selectie van twintig spelers:

Doel: Sergio Padt (AA Gent) en Jeroen Zoet (RKC Waalwijk)

Verdediging: Ricardo van Rhijn (Ajax), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Bram Nuytinck (N.E.C.), Stefan de Vrij (Feyenoord), Daley Blind (Ajax) en Bruno Martins Indi (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Georginio Wijnaldum (PSV), Leandro Bacuna (FC Groningen) en Lerin Duarte (Heracles Almelo).

Aanval: Rajiv van la Parra (sc Heerenveen), Alex Schalk (NAC Breda), Charlton Vicento (ADO Den Haag), Yanic Wildschut (VVV-Venlo) en Género Zeefuik (N.E.C.).