[Bundesliga] Hertha degradeert na tumultueus duel

Hertha BSC is na een seizoen gedegradeerd uit de Duitse Bundesliga. De ploeg van trainer Otto Rehhagel staat zijn plaats af aan Fortuna Düsseldorf, dat dinsdag voor eigen publiek voldoende had aan een 2-2 gelijkspel. De nummer drie van de Tweede Bundesliga was vorige week donderdag al met 2-1 te sterk in het eerste duel.

Fortuna keert na vijftien jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. De supporters hielden hun emoties twee minuten voor het einde niet langer onder controle. Honderden supporters bestormden al voor het laatste fluitsignaal het veld, waardoor het duel pas met een half uur vertraging kon worden uitgespeeld.

De vijftigduizend toeschouwers in Düsseldorf verkeerden al na 26 seconden in extase door het openingsdoelpunt van Maximilian Beister. Änis Ben-Hatira maakte twintig minuten later echter gelijk. Nadat Ben-Hatira in de tweede helft een rode kaart kreeg en Ranislav Jovanovic voor 2-1 tekende, leek Fortuna in een zetel te zitten.

Oud-Ajacied Nando Raffael maakte vijf minuten voor tijd nog wel gelijk, maar dat weerhield de fans van de thuisploeg er niet van om het feestje al uitgebreid te vieren op het veld. Het duel was eerder al twee keer stilgelegd vanwege vuurwerk.

Fortuna is na Greuther Fürth en Eintracht Frankfurt de derde promovendus. Hertha doet na de promotie van vorig jaar, direct weer een stapje terug.