The Voice krijgt datingvariant

De Amerikaanse televisiezender Fox werkt aan een datingshow naar hetzelfde concept als talentenjacht The Voice. In The Choice zitten beroemde vrijgezellen op de draaistoel, zij moeten zich omdraaien als een kandidaat interessant klinkt. Dat schrijft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

Elke aflevering zitten er vier andere beroemde vrijgezellen op de draaistoel. In het bijzijn van een publiek zoeken ze een geschikte date. "Veel mensen zeggen dat het draait om de binnenkant en niet op het uiterlijk. Nu gaan we zien of dat waar is", zegt Mike Darnell, een baas van Fox. Volgens Darnell is de naam van de show puur toeval. "The Choice leek me een logische naam omdat je een keuze moet maken. Ik besef nu pas dat het rijmt."

Ook het concept vond Darnell een logische keuze. "Ik zat te denken aan een blinde datingshow zonder een muur of doeken. De draaiende stoelen leken me een goede manier om het te doen." De show wordt vanaf 7 juni in de Verenigde Staten uitgezonden.

John de Mol bedacht het concept van The Voice. Productiemaatschappij Talpa ligt niet wakker van de gelijkenissen. "Dat lijkt me eerder iets dat de Amerikaanse zender NBC zou moeten oplossen", zegt een woordvoerder tegen Novum Nieuws. NBC zendt momenteel in de Verenigde Staten het tweede seizoen van The Voice uit.