Chelsea tegenover Liverpool in FA Cupfinale

Chelsea heeft zondag ten koste van Tottenham Hotspur de finale van de FA Cup bereikt. De ploeg van trainer Roberto di Matteo was op Wembley met 4-1 te sterk. Rafael van der Vaart speelde 75 minuten mee bij de Spurs. Chelsea neemt het op 5 mei in de eindstrijd op tegen Liverpool, dat zaterdag Everton de baas was.

De strijd in de Londense stadsderby ging aanvankelijk gelijk op. Toch kwam Chelsea kort voor rust op voorsprong. Didier Drogba draaide knap weg bij William Gallas en haalde verwoestend uit. Na vier minuten in de tweede helft liepen de Blues door een omstreden treffer verder uit.

Juan Mata kreeg de bal uit een hoekschop voor de voeten, maar zijn poging werd voor de doellijn gekeerd. De scheidsrechter kende echter een doelpunt toe. De Spurs zaten niet lang bij de pakken neer. Scott Parker vond met een splijtende pass Emmanuel Adebayor, die Gareth Bale in staat stelde voor de aansluitingstreffer te tekenen.

Verder dan dat kwam de ploeg van trainer Harry Redknapp echter niet. Treffers van Ramires, Frank Lampard en Florent Malouda bezorgden Chelsea een ruime overwinning.