Racoon grote winnaar 3FM Awards

Racoon is donderdagavond als grote winnaar uit de bus gekomen bij de 3FM Awards. De Zeeuwse band, die vier keer was genomineerd, sleepte in drie categorieën de prijs in de wacht. Zo kregen ze de award voor beste artiest pop, beste single (No mercy) en beste album (Liverpool rain).

Go Back To The Zoo scoorde eveneens goed. De groep werd voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste band en beste rockartiest. Ook rapper Gers Pardoel, die afgelopen zaterdag op Paaspopwerd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, nam donderdagavond nog een award mee naar huis voor beste nieuwkomer. Hij maakte maar liefst in 5 categorieën kans.

Ilse de Lange is volgens de 3FM-luisteraars de beste zangeres en Waylon de beste zanger. Dj Armin van Buuren werd uitgeroepen tot beste artiest dance, De Jeugd van Tegenwoordig net als vorig jaar tot beste artiest hiphop en De Staat tot beste artiest alternative. Kane kreeg de prijs voor beste live-act.

Miss Montreal hoorde vorige week al dat ze in de prijzen was gevallen. Zij kreeg de Schaal van Rigter, omdat haar single Wish I Could het afgelopen jaar het meest te horen was op 3FM.

Racoon grote winnaar 3FM Awards
Racoon grote winnaar 3FM Awards (Foto: ANP)