Boze buurman knuppelt vrouwen ziekenhuis in

In het Brabantse Fijnaart heeft een 63-jarige man twee vrouwen met een honkbalknuppel het ziekenhuis ingemept. De vrouwen hadden zich bij hem beklaagd hoe hij met op straat spelende kinderen omgaat.

De man ergerde zich zondag aan de spelende buurtkinderen, iets waarover hij al geruime tijd klaagt. "Als er een bal in de tuin komt geeft hij die niet terug, dat soort dingen", aldus een buurtbewoner.

De buurman zou zondag met wijdse gebaren en veel stemverheffing zijn ongenoegen aan het spelende grut hebben geuit. Toen de moeder van een van hen bij hem aanbelde om zich daarover te beklagen, pakte de man een honkbalknuppel en sloeg de vrouw bewusteloos.

Een andere vrouw die te hulp schoot kreeg ook een afranseling. Beiden hebben behoorlijke hoofdwonden opgelopen en liggen in het ziekenhuis. De boze buurman is aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag.

Update 16.04 uur
De knuppelaar blijkt nog een derde slachtoffer te hebben gemaakt. De vriend van een van de twee geslagen vrouwen kreeg ook klappen, en zou er slecht aan toe zijn. Volgens buurtbewoners zijn er al jarenlang spanningen tussen de 63-jarige man en de buurt.

De situatie liep volgens een getuige uit de hand toen de 46-jarige moeder van een 13-jarig meisje, dat grof door de man zou zijn toegesproken, verhaal ging halen. Toen de man haar aanviel schoten haar 25-jarige nichtje en diens 27-jarige vriend te hulp, maar ook zij kregen er met de honkbalknuppel van langs. De twee vrouwen zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar de vriend ligt er nog. "Hij heeft een zwelling in zijn hersenen", aldus een familielid.