Gevecht tussen God en Allah toch uitgezonden door BNN

BNN zendt dinsdagavond alsnog een gevecht uit tussen God en Allah. In het programma De Week van Filemon gaan de twee op ludieke wijze de strijd aan met elkaar. Maandag schrapte de AVRO een soortgelijke sketch van het programma Neonletters.

In het AVRO-programma zouden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven verkleed als God en Allah de boksring betreden. Op het laatste moment besloot de omroep de scène te schrappen omdat deze 'niet grappig genoeg was voor al het stof dat hij mogelijk zou doen opwaaien'. De AVRO wilde mensen niet kwetsen. Filemon Wesselink heeft besloten toch een soortgelijke actie uit te zenden.

In zijn programma reageert ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Hij is het niet eens met de beslissing van de AVRO. "Het beeld dat de AVRO oproept dat moslims tere zieltjes zijn die niet opgewassen zijn tegen een stootje, satire of spot lijkt me kwetsender dan welk flauw boksgevecht ook", zegt hij dinsdagavond aan Novum Nieuws. "In een open en vrije samenleving kan je geconfronteerd worden met onwelgevallige uitingen en dat realiseren de meeste moslims zich net als ieder ander."