Fajah Lourens kijkt met dubbel gevoel naar film

Fajah Lourens is apetrots op haar hoofdrol in de Nederlandse film Als Je Verliefd Wordt. Toch vindt ze het moeilijk om naar de film te kijken. "Tijdens de opnamen zat ik thuis midden in een scheiding", legt Lourens uit in het AD.

"'s Avonds lastige gesprekken voeren en de volgende ochtend weer fris en monter voor de camera's; dat vrat energie", schetst de 30-jarige actrice en dj. "Volgens mij is het in de film ook wel een beetje te zien. Ik zag er in die tijd, door alle privébeslommeringen, niet bepaald goed uit."

Hoewel de hele film voor Lourens herinneringen aan die nare periode oproept, gaven de opnames haar ook kracht. "Het gaf me weer de hoop dat ik het in mijn eentje ook prima kan rooien." De afgelopen jaren stonden voor Lourens vooral in het teken van haar kinderen: Irem van 11 en Shai van 4. "De jongste gaat inmiddels ook naar school, waardoor ik weer wat meer tijd overhoudt voor andere dingen."

Een terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden, de soap waaraan Lourens haar doorbrak dankt, sluit de actrice uit. "Dat is niet meer te combineren met mijn werk als dj. Ik denk dat ik het Spaans benauwd zou krijgen als ik me weer voor langere tijd aan zo'n soap zou verbinden."


Fajah Lourens kijkt met dubbel gevoel naar film (Foto: Novum)