[CL] Uitslag Olympique Lyon - Apoel Nicosia

Olympique Lyon heeft de eerste ontmoeting met Apoel Nicosia in de achtste finales van de Champions League gewonnen. In eigen huis wonnen de Fransen met 1-0.

De thuisploeg zette vanaf het begin druk en kreeg ook verschillende kansen om op voorsprong te komen. Met name Källström, Lacazette, Ederson en Bastos waren dicht bij een doelpunt. de Cyprioten lieten echter zien dat ze vooral dankzij een sterke defensie de poulefase van de Champions League waren doorgekomen en slaagden erin met 0-0 de rust te bereiken.

Het eenrichtingsverkeer hield ook in de tweede helft en na bijna een uur spelen gebeurde het onvermijdelijke. Lacazetta scoorde met een schot dat door Jorge nog lichtjes van richting werd veranderd. Ook na dit doelpunt bleef Lyon doordrukken. Het slaagde er echter niet in om nogmaals te scoren. Hierdoor blijft het spannend voor de return op 7 maart.