[CL] Uitslag Bayer Leverkusen - FC Barcelona

FC Barcelona staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. De Spanjaarden wonnen in het heenduel van de achtste finale met 1-3 bij Bayer Leverkusen. Sánchez wist tweemaal te scoren, terwijl Messi de derde goal maakte. De tegentreffer werd gemaakt door Kadlec.

Barcelona was in de eerste helft de betere ploeg, maar wist ondanks bijna 80% balbezit nauwelijks kansen te creëren. Vlak voor rust was daar echter plots Sánchez, die vrij werd gespeeld voor Leno en de bal binnenwerkte.

Na de rust ging Leverkusen de aanval zoeken en dat loonde zich direct door een goal van Kadlec, die een voorzet van Corluka binnenkopte. Het bleef echter niet lang gelijk. Amper drie minuten na de gelijkmaker omspeelde Sánchez de Duitse doelman en scoorde zijn tweede goal van de avond.

De defensie van Barcelona rammelde daarna enkele malen. De beste kans was halverwege de tweede helft, toen Castro op de paal schoot. Dit gebeurde later ook bij Messi, die met een stiftje Leno versloeg, maar de bal op de paal zag belanden.

Leverkusen probeerde verder aan te dringen, maar kwam niet verder dan een kopbal van Kiessling die in de handen van Valdés kwam. Messi besliste vervolgens twee minuten voor tijd het duel, door na een geslaagde uitbraak een voorzet van Alves binnen te schieten.