NS laat hele week minder intercity's rijden

De NS werkt tot en met vrijdag met een aangepaste dienstregeling. Dat maakte het spoorbedrijf maandag bekend.

Zondag en maandag werd de dienstregeling ook al stevig aangepast. Dit betekent dat er op veel trajecten minder intercity's en sprinters rijden. Zo hopen de NS en ProRail filevorming op het spoor te voorkomen en de kans te verkleinen dat het treinverkeer vastloopt. De internationale treinen rijden zo veel mogelijk volgens de normale dienstregeling.

Reizigers moeten rekening houden met drukkere treinen, ondanks dat de intercity's die rijden worden verlengd. Vooral in de spits kan het druk zijn.

Nadat het treinverkeer vrijdag en zaterdag compleet was vastgelopen als gevolg van het winterweer, verliep de ochtendspits maandag zonder veel problemen.

Omdat de dienstregeling is aangepast, is de Geld Terug Bij Vertraging-regeling van kracht. Diegenen die hun bestemming niet per trein hebben kunnen bereiken, krijgen de kosten vergoed die ze hebben gemaakt om daar toch te komen. Taxibonnen kunnen bij de NS worden gedeclareerd en wie met de auto is opgehaald, kan negentien cent per kilometer vergoed krijgen.


NS laat hele week minder intercity's rijden (Foto: Novum)