Chaos op spoor in Randstad, Utrecht en A'dam plat

De sneeuwval heeft vrijdag een chaos veroorzaakt op het spoor in het westen en midden van het land. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging die kan oplopen tot meer dan een uur. Rondom Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal ligt het treinverkeer zelfs helemaal plat. De problemen houden naar verwachting tot na 20.00 uur aan, meldt spoorbeheerder ProRail.

Van en naar Alkmaar, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Amersfoort rijden minder treinen. De NS verontschuldigt zich op zijn haperende website voor de problemen die nog tot na de spits aanhouden. Er wordt volgens de NS met man en macht gewerkt aan herstel van de problemen, maar een concrete eindtijd is niet in zicht.

Reizigers klagen op Twitter over de lange wachttijden en de wijze waarop de NS de problemen aanpakt. Zo stelt een van hen dat de NS door de chaos op Utrecht Centraal en een personeelsgebrek een machinist inzet die sinds 04.50 uur al in touw is. "Onverantwoord", vindt de reiziger.

Een ander zegt al twee uur te wachten op het station in Utrecht. Een conducteur op Utrecht Centraal zou verder tegen een eveneens gestrande reiziger die naar Groningen moet hebben gezegd dat het thuisfront moet worden gebeld met de mededeling dat de aankomsttijd ongeveer 22.00 uur zal zijn.


Chaos op spoor in Randstad, Utrecht en A'dam plat (Foto: Novum)