[Dakar] Coma neemt leiding over van Despres

Marc Coma heeft in de achtste etappe van de Dakar Rally een grote slag geslagen door bij de motoren de leiding in het algemeen klassement over te nemen. De Spanjaard won niet alleen de etappe van Copiapo naar Antofagasta maar maakte ook zijn complete achterstand op leider Cyril Despres goed.

Coma verloor in het begin van de rally veel tijd en zag vandaag dat zijn grote concurrent Despres hetzelfde deed door dankzij een navigatiefout vast komen te zitten in de modder. De Portugees Paulo Goncalves overkwam hetzelfde lot en ook hij verloor ruim een kwartier op Coma.

De nummers twee en drie in de etappe waren de Portugezen Ruben Faria en Helder Rodrigues die iets meer dan zeven minuten meer nodig hadden dan Coma. Beste Nederlander was Frans Verhoeven met een veertiende stek.

In het klassement heeft Coma nu een voorsprong van 1.26 minuten op Despres. Derde staat Rodrigues op ruim 49 minuten van de Spanjaard. Beste Nederlander is Henk Knuiman op meer dan drie uren achterstand. Verhoeven staat hier twee plaatsen en zeven minuten achter.