Ierse fan zonder kaartje in dug-out Estland

Een Ierse voetbalfan wist afgelopen vrijdag zonder geldig kaartje in het stadion van Tallinn, waar de EK play-off tussen Estland en Ierland werd gespeeld, binnen te dringen. Conor Cunningham wist zelfs, verkleed als ballenjongen, plaats te nemen in de dug-out van de Estse ploeg.

De Ier heeft zelfgemaakte video's op YouTube geplaatst. Cunningham vond de ticketprijzen zo hoog, dat hij samen met een paar vrienden besloot om zonder kaartje het stadion zien binnen te dringen. "Ze vroegen 600 euro voor kaartjes. Tien van mijn vrienden drongen zonder plaatsbewijs het stadion binnen, maar ik heb het mooiste verhaal meegemaakt."

Terwijl Cunningham langs het stadion van Tallinn liep, zag hij onder een zak met voetballen een trainingspak van Estland liggen. De Ierse supporter aarzelde niet en trok deze aan over zijn eigen kleding. Met ballenzak liep hij vervolgens het stadion binnen. Eenmaal in het stadion nam de Ier plek in de dug-out van Estland. "Ik realiseerde me dat ik naast de bondscoach van Estland (Tarmo Ruutli, red.) zat. Het duurde een tien minuten of een kwartier voordat een official van de UEFA me in de gaten kreeg. Hij  kwam naar me toe, en vroeg me te vertrekken."


Cunningham neemt plek in de dug-out van Estland

Vervolgens nam Cunningham plaats naast een cameraman. Nadat hij daar ook werd weggestuurd, vond hij op de tribune een plekje om de wedstrijd verder te kijken. Na afloop van de wedstrijd, die door de Ieren met 0-4 werd gewonnen, liep Cunningham het veld weer terug op. Met nog steeds zijn Ests trainingspak aan en de zak met voetballen in de handen ging hij feestvieren met de Ierse voetballers.

"Ik vierde de zege met de spelers. Ik gaf ze een hand en vroeg om hun shirts. Maar ze zeiden dat ze het al aan familieleden beloofd hadden." Later wist Cunningham ook nog de catacomben van het stadion binnen te dringen. Daar zag hij hoe Ierse spelers interviews gaven aan de pers. Toen hij later op de avond zijn vrienden weer tegenkwam, konden die het verhaal niet geloven. "Ik eigenlijk ook nog steeds niet. Het is een van de mooiste momenten uit mijn leven."


Met trainingspak en ballenzak loopt Cunningham naar de Ierse spelers toe