Rellen in Luik na begrafenis overvaller

Het centrum van de Belgische stad Luik is zaterdagavond het toneel geweest van rellen. Jongeren hielden huis na de begrafenis van een overvaller die door een juwelier was doodgeschoten, aldus Belgische media.

De relschoppers togen na de begrafenis naar het centrum van Luik. Daar gooiden ze onder meer een molotovcocktail naar een bus, richtten ze vernielingen aan op straat en staken ze enkele auto's in brand. De politie pakte zo'n 30 relschoppers op in de leeftijd van 15 tot 25 jaar.

Volgens de politiechef van Luik is de rust teruggekeerd. In de nacht van zaterdag op zondag en de komende dagen zijn extra patrouilles in de stad.

De gedode overvaller en een tweede dader (beiden 1992) probeerden ruim anderhalve week geleden een 67-jarige juwelier te overvallen bij zijn huis in Esneux bij Luik. Ze waren hem gevolgd vanaf zijn winkel. De juwelier bleek echter gewapend en opende het vuur, waarbij hij een van de overvallers dodelijk trof en de ander verwondde. De twee jongens waren beiden bekenden van de politie.

Rellen in Luik na begrafenis overvaller
Rellen in Luik na begrafenis overvaller (Foto: ANP)