'Ajax maakt morgen miljoenenwinst bekend'

Volgens analist Tom Muller van private banker Theodoor Gillissen zal Ajax morgen een miljoenenwinst bekendmaken over vorig seizoen. De winst is vooral te danken aan de transfers van Luis Suárez en Urby Emanuelson. Dit liet Muller weten aan RTV Noord-Holland.

Ajax verdiende volgens Muller een bedrag van ongeveer negentien miljoen euro aan transfers. Daarnaast haalde de Amsterdamse ploeg nog veel inkomsten binnen via de Champions League. Muller heeft berekend dat Ajax uiteindelijk ongeveer vijf miljoen over heeft gehouden: "Dat betekent dat je eigenlijk voor het eerst in jaren weer een positief resultaat hebt.”

De positieve cijfers van Ajax lijken echter incidenteel, aangezien het grootste gedeelte van de winst te danken is aan de transfers. "Suárez heb je maar eens in de paar jaar en Emanuelson misschien wat vaker. Dat betekent eigenlijk dat zonder transfersommen het financiële plaatje er een stuk minder uitziet. Dat geeft aan waar het probleem ligt", aldus Muller.

Hij vervolgt: "In een normale operationele gang moet je eigenlijk elk jaar een Champions League-optreden hebben en het liefst tot en met de tweede ronde om daar een goede winst- en verliesrekening te draaien."