Lopez wil Kubica meer tijd gunnen

Lotus Renault GP-eigenaar Gerard Lopez wil pas in november de knoop doorhakken over de rijdersbezetting voor het volgend seizoen. De Luxemburger wil zo Robert Kubica meer tijd geven om te bewijzen dat hij terug kan keren in de Formule 1 na zijn ernstige rallyongeval eerder dit jaar.

Teambaas Eric Boullier wilde halverwege deze maand al duidelijkheid, maar Lopez gaf in een interview met Auto Motor und Sport aan meer tijd te willen nemen. "We gaan de zaak begin november bekijken. Als een coureur als Robert op de markt is, kiezen we daar natuurlijk voor," zei Lopez die een F1-test niet noodzakelijk acht om de fitheid van Kubica aan te tonen. "We kunnen alle data tegenwoordig zo goed analyseren dat hij ook best in een andere auto kan testen of het fysiek weer gaat en hij terug kan keren."

De Luxemburger benadrukt dat de financiën voor zijn team minder belangrijk zijn en dat daarom niet per se voor betalende rijders als Bruno Senna en Vitaly Petrov zal worden gekozen. "Ons bedrijfsmodel vereist namelijk ook dat we op de baan succesvol zijn."

Volgens Lopez zijn de geruchten dat het team in financiële problemen verkeert dan ook niet waar. "We hebben ons personeelsbestand dit jaar van 480 naar 520 mensen vergroot, zijn bezig met de constructie van een nieuwe simulator en hebben onze windtunnel uitgebreid. Daarnaast hebben we ook Roberts salaris gewoon doorbetaald, ook al heeft hij geen races voor ons gereden. Volgens mij zijn dat allemaal geen dingen die je doet als je alleen maar aan het geld denkt."