"Kubica zal in Formule 1 terugkeren"

Robert Kubica zal in 2012 weer in de Formule 1 terugkeren, zo vinden zijn dokter Riccardo Ceccarelli en zijn manager Daniele Morelli. De Poolse rijder herstelt momenteel van een rallycrash die hij in februari had. Komende maand zal hij weer voor het eerst achter het stuur van een auto plaatsnemen.

"Ik zou met zekerheid durven zeggen dat Robert in 2012 weer Formule 1-coureur is. Ik kan niet zeggen wanneer hij klaar is om terug te keren, maar dat zal tussen november en januari zijn," meldde Ceccarelli aan Omnicorse. De Italiaan ziet dan ook geen problemen meer. "Het gaat geweldig. Zelfs het herstel gaat steeds beter. Er was schade aan zenuwen, pezen en spieren, maar hij heeft inmiddels weer gevoel in zijn vingertoppen."

Belangrijkste voor Kubica is nu het opbouwen van spierkracht. "De spieren zijn een paar maanden niet actief geweest, dus die moet hij weer aansterken. We hebben bewust gewacht met het verwijderen van de externe fixateur aan zijn been totdat zijn hand en elleboog hersteld waren. Maar de grote vraag, of hij weer Formule 1 kan rijden, is verdwenen."

Ook Morelli gelooft in de terugkeer van de Pool. "We kunnen nog geen datum vaststellen voor zijn terugkeer omdat we de natuur zijn gang moeten laten gaan," zei Morelli die hiermee wel ingaat tegen de wens van Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier die half oktober duidelijkheid wil. "Dat zal lastig worden. Maar we zijn zeer optimistisch gestemd en ik denk niet dat een paar weken veel verschil zullen maken. Hij komt zeker terug. Het is nu alleen een kwestie van spieren."