'Kamerlid GroenLinks bij kindontvoering betrokken'

Tweede Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks is volgens het tijdschrift HP/De Tijd betrokken bij de ontvoering van de kinderen van haar partner, uit een eerder huwelijk. Deze verblijven sinds de meivakantie in de woning van de politica, aldus het blad.

Mariko Peters (bron: Wikiportret, foto: Margot Scheerder, licentie: Creative Commons)HP/De Tijd baseert zich op e-mailcorrespondentie tussen de moeder, die in Groot-Brittannië woont, en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In een van de mails wordt de vader beschuldigd van ontvoering van zijn drie kinderen.

De partner van Peters scheidde in 2007 van zijn vrouw, en de voogdij over de kinderen werd daarop aan de moeder toegekend. Toen het kroost drie maanden geleden na verblijf bij hun vader niet terugkeerde, meldde de moeder dit bij de Britse autoriteiten. Die legden de zaak vervolgens voor aan hun collega's in Nederland. Justitie wil niets over de zaak kwijt.

Peters is niet blij met de publicatie van HP/De Tijd, en beraadt zich op stappen tegen het tijdschrift. Saillant detail is dat ze de woordvoerder justitie is voor haar partij in de Tweede Kamer.