[Video] Leraar geeft kleuters lijfstraf

De Egyptische televisie heeft onlangs uiterst schokkende beelden uitgezonden. In de reportage is te zien hoe een onderwijzer kleuters lijfstraf geeft.

De kinderen, zo te zien niet veel ouder dan een jaar of 6, moeten een voor een bij hun meester komen. Het eerste jongetje wordt gesommeerd voortaan beter zijn best te doen. Vervolgens geeft de beste man hem een paar ferme tikken in de nek met behulp van een houten lineaal.

Huilend druipt het jongetje af, waarna een klasgenootje bij de meester moet komen. Hoewel hij aangeeft ziek te zijn, wordt ook hij afgeranseld. Het ene na het andere jongetje moet uiteindelijk bij de leraar komen, die allemaal een klap op hun hand krijgen met de lineaal.

Ook de meisjes worden niet ontzien. Zij worden zo waar nog harder aangepakt dan de jongens. De beelden hebben veel commotie veroorzaakt in het islamitische land. Volgens dr. Gamal Al-Din Mussa heeft dit niets meer met educatie te maken en wijkt het gedrag van de leraar enorm af van het beeld dat men mag verwachten van een onderwijzer.


De uiterst schokkende beelden, zoals onlangs getoond op de Egyptische tv