Negentien wietkwekerijen opgerold in Brabant

In de provincie Noord-Brabant zijn dinsdag negentien wietkwekerijen ontruimd, waarin in totaal 3600 planten stonden. Bij de acties zijn vijftien verdachten aangehouden en is voor bijna 90.000 euro beslag gelegd.

De kwekerijen stonden in Den Bosch, Oss, Eindhoven, Helmond, Dongen, Raamsdonksveer, Breda, Chaam, Tilburg en Goirle. Op bijna alle adressen werd stroom gestolen. Op twee woningen werd beslag gelegd.

Ongeveer vijftig politiemannen werden geholpen door medewerkers van netbeheerders, gemeenten en opruimdiensten. Het geheel stond onder regie van de taskforce die de georganiseerde criminaliteit in Brabant aanpakt.

De politie onderzoekt wie er verder nog in verband kunnen worden gebracht met de ontmantelde hennepkwekerijen en gaat ook hen aanpakken. In de taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de marechaussee en het Ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Het accent ligt nu op de wietteelt, maar de taskforce richt zich ook op heling, witwassen en vastgoedfraude. De afgelopen maanden zijn al diverse kwekerijen ontruimd en verdachten aangehouden.