Politie vindt 100 kilo wiet in growshop

Bij een inval in een growshop in het Brabantse Hoogerheide is de politie woensdag gestuit op bijna 100 kilo wiet. De softdrugs hebben een handelswaarde van ongeveer 300.000 euro, meldt de politie donderdag.

De drugs werden gevonden in een verborgen ruimte in het bedrijfspand aan de Voltweg. In de ruimte bevond zich ook een 36-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij is aangehouden, evenals drie Polen van 22, 25 en 30 jaar en een 35-jarige man uit Moerstraten. Die vier reden hard weg toen agenten rond 13.00 uur de growshop binnenvielen en werden niet veel later in de kraag gegrepen.

Ook een 42-jarige vrouw uit Halsteren is aangehouden. Zij bevond zich in een woning die bij het bedrijfspand hoort. In de woning werden diverse drugs aangetroffen, waaronder een grote hoeveelheid XTC-pillen.

De politie vermoedde al op basis van onderzoek dat in het pand veel wiet zou liggen. Aanvankelijk werden echter alleen restjes wiet gevonden. In de daaropvolgende zoektocht werd onder meer een drugshond ingeschakeld. Agenten vonden de verborgen ruimte uiteindelijk rond 20.45 uur.

In een growshop, ook wel groeiwinkel genoemd, kunnen benodigdheden worden gekocht voor het kweken van gewassen en planten. Vaak worden deze winkels in verband gebracht met het kweken van hennep.