The Beach Boys brengen plaat uit voor Japan

The Beach Boys zijn in actie gekomen voor het door natuurgeweld getroffen Japan. De Amerikaanse band brengt een lp uit, waarvan de volledige opbrengst gaat naar het Rode Kruis voor hulpverlening aan het land.

Beach Boy Al Jardine trommelde bandleden Brian Wilson, Mike Love en Bruce Johnston op om het nummer Don't Fight the Sea op te nemen. Het nummer stond oorspronkelijk op Jardines vorig jaar verschenen soloalbum A Postcard From California. Het lied bevat ook een bijdrage van de dertien jaar geleden overleden Beach Boy Carl Wilson, die uit de archieven werd geplukt.

Op de b-kant van de lp staat een a capella-mix van het Beach Boys-nummer Friends uit 1968, schrijft de Australische entertainmentwebsite Undercover. De plaat is vanaf dinsdag verkrijgbaar. De eerste negentig exemplaren worden gesigneerd door de vier heren.

Ook in Nederland komen artiesten in actie voor Japan. Zo doneert de Hilversumse pianorockband Only Seven Left de opbrengst van zijn nummer The Moonlight Sky aan het Rode Kruis. Vorige week traden tijdens de benefietavond Nederland Helpt Japan onder anderen Glennis Grace, Xander de Buisonjé en de Toppers op.


The Beach Boys brengen plaat uit voor Japan (Foto: Novum)