De Niro en 50 Cent werken weer samen

Robert De Niro gaat een rol als politieagent spelen in de film Freelancers. Hierbij wordt hij waarschijnlijk bijgestaan door Oscar-winnaar Forest Whitaker (The Last King of Scotland), die nog in onderhandeling is over zijn rol in deze nieuwe film van regisseur Jessy Terrero. De opnames van de film starten op 18 april.

De Niro is bekend van films als Awakenings en Taxi Driver. Daarnaast won hij in een ver verleden Oscars voor rollen in The Godfather: Part II en Raging Bull. Naast De Niro, is een ander opvallend lid van de cast Curtis Jackson (50 Cent). Hij speelt in de film de zoon van een vermoorde politieagent. Samen met twee vrienden besluit hij zich aan te melden bij de politieacademie. Wanneer hij zijn opleiding heeft afgerond, sluit hij zich aan bij een speciale eenheid, die onder leiding staat van Vic Sarcone (De Niro).

Na het geflopte Righteous Kill, is dit de tweede samenwerking tussen Jackson en de De Niro. Het is afwachten of deze samenwerking wel zal leiden tot succes. Dit is moeilijk te voorspellen, aangezien het script afkomstig is van de onbekende L. Philippe Casseus. De film staat verder onder de regie van Jessy Terrero, die met films als Soul Plane en Gun niet hoog staat aangeschreven in Hollywood.