Binoche in Cronenberg-film Cosmopolis

Juliette Binoche gaat in het drama Cosmopolis spelen van David Cronenberg. Welke rol de Franse actrice gaat spelen is nog onbekend, schrijft de Britse filmsite Screendaily.

De 46-jarige Binoche speelt sinds haar Amerikaanse doorbraak in The English Patient uit 1996 afwisselend in Franse films en Hollywood-producties. De Franse acteur Mathieu Amalric wordt ook getipt voor een rol in de film. Hij is in de Verenigde Staten beroemd geworden door zijn rol in The Diving Bell and the Butterfly uit 2007 als verlamde man die slechts met zijn ogen kan knipperen.

De 24-jarige Twilight-ster Robert Pattinson heeft de hoofdrol in Cosmopolis. Hij speelt de pasgetrouwde miljardair Eric Packer die zijn vrouw bedriegt en binnen 24 uur zijn fortuin verliest. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2003 van Don DeLillo. Het is een moderne versie van de klassieker Ulysses van James Joyce, dat weer gebaseerd is op het epische gedicht Odyssee van Homerus.

De rol van Packer zou eerst worden gespeeld door Colin Farrell, maar die moest afzeggen nadat de filmopnames werden uitgesteld. Marion Cotillard moest een rol in Cosmopolis laten schieten wegens haar zwangerschap. De Britse actrice Keira Knightley zou haar rol hebben overgenomen, maar dat is nog niet bevestigd.


Binoche heeft rol te pakken. (Foto: Novum)