Makers Three Stooges willen Cher als non

Filmmakers Peter en Bobby Farrelly willen graag dat Cher de rol van moeder-overste gaat spelen in hun film over The Three Stooges. In de slapstick maken drie mannen het leven zuur van deze non. Cher zou jaren geleden al hebben ingestemd.

"Cher is gewoon de coolste chick ooit", zegt Peter Farrelly in de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Ze is grappig, kan ordinair doen, heeft al een leven geleefd en is dus ervaren, en is toch niet arrogant. Ze is absoluut geen diva."

De 64-jarige Cher werkte in 2003 al met de Farrelly-broers aan de komedie Stuck On You, over een Siamese tweeling. Die samenwerking beviel de mannen zo goed dat ze Cher vroegen of ze ook in hun volgende film, The Three Stooges, wilde spelen. Dat zou ze toen hebben toegezegd.

Het is niet duidelijk of Cher er nog steeds zo over denkt. Ze is echter eind deze maand klaar met haar reeks optredens in Las Vegas, dus er is wellicht weer ruimte in haar agenda. Ook is ze volop bezig als actrice. Zo was Cher onlangs nog te zien in de musicalfilm Burlesque, de debuutfilm van Christina Aguilera. Vanaf 21 juli is ze te horen als de stem van Barry de olifant in de animatiefilm Zookeeper.

De drie Stooges zijn nog niet gecast. Tot vorig jaar waren Sean Penn, Jim Carrey en Benicio del Toro de favorieten. Toen Penn zich echter terugtrok om liefdadigheidswerk te doen voor Haïti, kwam de productie stil te liggen. Ook Carrey is inmiddels om onbekende redenen uit het project gestapt, maar Del Toro is nog steeds in de race.

Nu wordt ook Jackass-frontman Johnny Knoxville genoemd voor een van de rollen. "Hij is zeker iemand die we overwegen", zegt Farrelly. "Iemand moet niet alleen die typische stemmetjes van de Stooges na kunnen doen, maar ook op zichzelf grappig zijn. Daarnaast moet hij ook nog eens een echte atleet zijn."

Het is de bedoeling dat The Three Stooges volgend jaar in de bioscoop verschijnt.


Makers Three Stooges willen Cher als non (Foto: Novum)