Loft grote favoriet Rembrandt Awards

De film Loft heeft de meeste nominaties voor de Rembrandt Awards in de wacht gesleept. De film maakt kans op vier prijzen. De tweede film van regisseur Antoinette Beumer maakt onder meer kans om te worden uitgeroepen tot beste Nederlandse film.

Loft krijgt in die categorie concurrentie van Beumers regiedebuut De Gelukkige Huisvrouw, Dik Trom, New Kids Turbo en Sint. Barry Atsma en Jeroen van Koningsbrugge maken beide met hun rol in Loft kans op de prijs voor de beste acteur. Ze nemen het op tegen Gijs Scholten van Aschat (Tirza), Theo Maassen (Het Geheim) en Thom Hoffman (De Eetclub).

De actrices die het tegen elkaar moeten opnemen zijn Anna Drijver (Loft), Carice van Houten (De Gelukkige Huisvrouw), Caro Lenssen (Sint), Eva van der Gucht (Dik Trom) en Sylvia Hoeks (Tirza). New Kids Turbo, Kerstmis, Sterke Verhalen, What Goes On en Gangsterboys werden genomineerd in de categorie beste filmhitsong.

Alice in Wonderland, Inception, Shutter Island, The Social Network en Toy Story 3 strijden om de prijs voor de beste buitenlandse film. Jesse Eisenberg, Johnny Depp en Robert Downey Jr. maken kans om te worden uitgeroepen tot beste acteur. Ze krijgen daarbij stevige concurrentie van Leonardo DiCaprio, die zowel voor Shutter Island als Inception is genomineerd.

Amanda Seyfried, Angelina Jolie, Julia Roberts, Nommie Rapace en Scarlett Johansson werden door de jury genomineerd als kanshebber voor de titel beste actrice. De Rembrandt Awards worden uitgereikt op 28 maart. De nominaties werden samengesteld door een vakjury onder leiding van initiatiefnemer René Mioch.


Loft grote favoriet Rembrandt Awards (Foto: Novum)