Beenhakker: "Feyenoord wilde van me af"

Leo Beenhakker heeft vanmiddag in een persconferentie hard uitgehaald naar de directie van Feyenoord. De technisch directeur zag zijn contract niet verlengd worden en besloot daarop om aan het eind van het seizoen zelf op te stappen. Hij hekelt de wijze waarop met hem omgesprongen is.

"Ik las onlangs in de media dat ik me moest voorbereiden op een slecht weer gesprek. Ik heb toen Eric Gudde (algemeen directeur, red.) gebeld dat we toch maar eens snel moesten praten. Ik heb toen een kwartiertje met hem gesproken. Het werd me toen deels duidelijk en deels niet," zei Beenhakker.

De technisch directeur had gisteren pas een gesprek met Gudde. "Wat mij dus stoort, is dat er in dat hele tijdspad niets is gebeurd. Gisteren kreeg ik te horen dat de directie aan de Raad van Commissarissen zou gaan voorstellen om mijn contract niet te verlengen," zei Beenhakker die al in november aandrong over duidelijkheid rond een nieuw contract.

Dat het contract van Beenhakker niet verlengd wordt heeft te maken met de leeftijd. "Gudde is bezig met een vijfjarenplan. Ze zoeken mensen die deze periode voor continuïteit kunnen zorgen. Mij is verteld dat ik daarvoor te oud ben," zei Beenhakker die het seizoen gewoon afmaakt. "Natuurlijk heb ik een klotegevoel. Maar ik ben professioneel genoeg om die dingen te kunnen scheiden."

"Natuurlijk is het legitiem dat ze (de RvC, red.) een dergelijk besluit nemen. Maar ik vind het storend dat ze dat besluit niet delen met iemand die ook onderdeel is van de directie. Dat is respectloos en daarom heb ik besloten om de eer aan mezelf te houden."