Van Nistelrooy: "Ik ben nog lang niet klaar"

Ruud van Nistelrooy heeft nog geen behoefte aan stoppen met voetballen en is op zoek naar een nieuw contract. De spits die zaterdag drie keer scoorde in het met 4-2 gewonnen duel met Ajax, wil zijn contract bij Hamburger SV het liefst verlengen.

"Ik heb laten zien dat ik het nog kan, al was dat voor mezelf geen verrassing. Ik ben nog lang niet klaar, wil zo lang mogelijk voetballen", reageert de aanvaller aan NUsport. "Als je stopt, kun je nooit meer terug. Ik bekijk echter jaar voor jaar hoe ik ervoor sta mentaal en fysiek. Maar nu denk ik: ik wil nog heel graag door", aldus de oud-speler van PSV, Manchester United en Real Madrid. "HSV is mijn eerste optie. Daar ga ik eerst mee praten"

Een terugkeer naar PSV is echter niet uitgesloten voor de 34-jarige spits. "Iedereen weet hoe ik over die club denk. Daar heb ik warme gevoelens voor", liet Van Nistelrooy nog maar eens weten. Een terugkeer moet echter wel aan één voorwaarde voldoen. "Als ik terugkeer zal dat niet zijn om af te bouwen. Afbouwen is voor mij alleen maar wat rondjes lopen. Maar het is erg prematuur om daarover te praten. Ik concentreer me nu op HSV."