'Kinderen Jackson zagen doodsstrijd vader'

Twee kinderen van Michael Jackson waren getuige van de laatste pogingen van dokter Conrad Murray om hun vader te reanimeren. Dat heeft een bodyguard van de overleden zanger verklaard in de rechtszaal. Momenteel wordt onderzocht of Murray daadwerkelijk schuldig is aan de dood van Jackson.

Bodyguard Faheem Muhammad verklaarde dinsdag dat de kinderen Prince en Paris op de dag van het overlijden van hun vader zagen hoe dokter Murray in paniek op de borstkas van hun vader duwde. Volgens de beveiliger vroeg de arts op een gegeven moment of er iemand anders in staat was tot reanimatie.

Prince en Paris, toen 12 en 11 jaar oud, zouden hun vader met zijn ogen en mond open op zijn bed hebben zien liggen. De bodyguard verklaarde ook dat Paris op de vloer lag te huilen. Uiteindelijk nam hij de kinderen uit de slaapkamer mee. Jackson overleed die dag op 50-jarige leeftijd.

Een andere getuige, choreograaf Kenny Ortega, verklaarde zes dagen voor Jacksons dood ruzie te hebben gemaakt met Murray over de gezondheid van de zanger. Ortega, die met de King of Pop aan een reeks concerten werkte, maakte zich zorgen om zijn gezondheid. Murray zou hebben gezegd dat er niets aan de hand was en dat Ortega niet 'doktertje' moest proberen te spelen.

Jackson overleed op 25 juni 2009 aan een overdosis propofol. De zanger kreeg het narcosemiddel tegen zijn chronische slapeloosheid. De verdediging beweert dat Jackson zichzelf de fatale dosis propofol heeft toegediend. In totaal worden dertig getuigen in de zaak opgeroepen. De verhoren nemen naar verluidt twee weken in beslag.


Michael Jackson (Foto: Novum)