Rechtszaak rond dood Michael Jackson van start

Cardioloog Conrad Murray moet zich dinsdag voor het eerst melden in verband met de rechtszaak rondom de dood van Michael Jackson. Murray, Jacksons lijfarts, wordt verdacht van dood door schuld. Dinsdag gaan de voorbereidende verhoren van start.

Uit die verhoren moet blijken of er genoeg bewijs tegen Murray bestaat om hem te vervolgen. De 57-jarige arts zou de King of Pop op 25 juni 2009 een fatale dosis propofol hebben toegediend. De 50-jarige Jackson gebruikte het narcosemiddel om beter te kunnen slapen, maar werd die bewuste donderdag nooit meer wakker.

Murray heeft toegegeven dat hij Jackson propofol gaf, maar ontkent schuldig te zijn aan de dood van de zanger. Advocaten van de arts stellen dat de hoeveelheid propofol die Murray toediende nooit fataal kon zijn. De verdediging beweert dat Jackson zichzelf de fatale dosis propofol toediende. Als Murray veroordeeld wordt, kan hij vier jaar celstraf krijgen.

Ingewijden verwachten dat de voorbereidende verhoren zeker twee weken gaan duren, lieten ze eind december weten aan entertainmentwebsite TMZ. De openbaar aanklager heeft dertig getuigen opgeroepen. Politieagenten, medisch experts en de patholoog-anatoom worden waarschijnlijk als eerste aan de tand gevoeld.


Rechtszaak rond dood Michael Jackson van start (Foto: Novum)