'The Avengers kerstcadeautje voor New Mexico'

Het superheldenepos The Avengers wordt opgenomen in de Amerikaanse staat New Mexico. Gouverneur Bill Richardson noemt de vangst van deze 150 miljoen dollar kostende productie 'een kerstcadeautje voor de inwoners van New Mexico'. Het is de grootste film die ooit in de staat is opgenomen, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

In The Avengers slaan bekende Marvel-superhelden als The Hulk, Iron Man en Captain America de handen ineen. Het is ook een samenkomen van grote Hollywood-namen, onder wie Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Jeremy Renner en Mark Ruffalo.

De film maakt handig gebruik van een belastingvoordeel van 25 procent dat in het leven is geroepen om grote film- en tv-producties naar de staat te lokken. Eerder werden de nog te verschijnen films True Grit, Thor en Breaking Bad binnengehaald. Volgens Richardson heeft dit 'zijn' staat in totaal al ruim 4 miljard dollar opgebracht.

De voorbereidingen van The Avengers zijn al aan de gang. De opnames staan gepland van april tot september, de film moet in 2012 in de bioscopen verschijnen.