Ajax schorst Suárez toch wel

Ajax zal maandag zijn sterspeler Luis Suárez op het matje roepen. Dit meldde Jack van Gelder zondagavond in het NOS-programma Studio Voetbal. De clubleiding van Ajax wil met de spits in gesprek over zijn gedrag van de afgelopen tijd op het voetbalveld.

De actie volgt na het bijtincident in het duel tegen PSV van zaterdag. Suárez stak zijn tanden in de schouder van PSV-speler Otman Bakkal. Ook maakte hij beledigende snuifgebaren naar Jonathan Reis, als reactie op zijn cocaïne-verleden. Het is nog niet bekend of de nobele KNVB Suárez sancties gaat opleggen.

Update 14.12 uur - Geen schorsing
Suárez begint dinsdagavond als aanvoerder van Ajax aan de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid. De leiding van de Amsterdamse club heeft besloten om de aanvoerder niet te schorsen na het bijtincident.

"We hebben daar maandagochtend met hem over gesproken", stelde trainer Martin Jol. "Maar we houden de inhoud van dat gesprek voorlopig intern. Dat komt allemaal wel na de wedstrijd tegen Real Madrid. Dat is voor mij nu een hoofdzaak. De rest is even bijzaak."

Update 15.38 uur - Toch een schorsing
Ajax heeft toch besloten om Suárez te schorsen. De aanvoerder van de Amsterdammers moet twee competitiewedstrijden toekijken. Hij mist hierdoor in ieder geval de duels met VVV-Venlo (uit) en NEC (thuis).

Naast de schorsing heeft Ajax de Uruguayaan een hoge boete opgelegd. Het bedrag wordt overgemaakt aan een nader te bepalen goed doel.


'Ajax roept Luis Suárez op het matje wegens gedrag'