Nederlandse film Nothing Personal naar VS

De Nederlandse film Nothing Personal gaat in de Amerikaanse bioscopen draaien. De film van regisseur Urszula Antoniak wordt uitgebracht in het arthouse circuit in de Verenigde Staten.

De film werd eerder al in acht andere landen uitgebracht, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Argentinië. Nothing Personal werd onlangs tweemaal genomineerd voor European Film Award. Naast een nominatie voor regisseur Antoniak in de categorie European Discovery Award, dingt hoofdrolspeelster Lotte Verbeek mee naar de prijs voor beste Europese actrice.

Nothing Personal heeft al tal van prijzen in de wacht gesleept. Eerder won de film, over een jong meisje dat gaat zwerven, vier Gouden Kalveren. Daarnaast werd de film op het filmfestival van Locarno met zes prijzen bekroond, onder meer voor beste debuutfilm en beste actrice.

De European Film Awards behoren tot de meest prestigieuze filmprijzen van Europa en gaan uitsluitend naar Europese filmproducenten, acteurs, en regisseurs. De uitreiking van de 23e European Film Academy Awards vindt plaats op 4 december in de Estse hoofdstad Tallinn.


Nothing Personal in bioscopen VS te zien (Foto: Novum)