Microsoft vs Sony; heeft 3D de toekomst, of niet?

Phil Spencer van Microsoft Game Studio's denkt dat Sony op het verkeerde paard wedt met het maken van 3D-games. Maar goed, hij ziet ook in dat Sony natuurlijk ook nog televisies te verkopen heeft, in tegenstelling tot Microsoft.
 

"Wij proberen dingen te realiseren waar miljoenen mensen plezier aan kunnen beleven. En hoe je het ook wendt of keert, op dit moment hebben de meeste mensen nog geen televisie die 3D volledig ondersteunt," aldus Spencer. En dat is niet het enige wat hij noemt. "Ik weet niet of het wel normaal is, als een groep mensen in de woonkamer zit met brillen van $ 150, om maar de 3D te kunnen zien. En als die mensen samen een spel spelen terwijl niet iedereen hetzelfde ziet... Het is gewoon raar in mijn ogen."

Er zijn spellen, zoals Batman: Arkham Asylum voor de Xbox 360, die gebruik maken van stereoscopische 3D. Spencer vindt dat echter "meer een wetenschappelijk experiment dan iets waar miljoenen mensen door geraakt zullen worden."

Ondanks dat zal Microsoft de ontwikkeling van deze technologie niet negeren, omdat "het iets is dat een grote rol zal spelen in de entertainment-wereld". Tegelijkertijd noemt Sony 3D "de toekomst van het gamen"; Gran Turismo 5, MotorStorm: Apocalypse en LittleBigPlanet 2, allen voor de PlayStation 3, zullen dan ook in 3D verschijnen. Nintendo gebruikt de 3D technologie voor de 3DS. "Dat vind ik wel leuk," aldus Spencer, "want daar hoef je geen bril voor op."

3d Bril op (geschaalde kopie)