[CL] Uitslag AFC Ajax - AC Milan

Ajax heeft zich tijdens het tweede duel in de Champions League gerevancheerd voor de blamage tegen Real Madrid twee weken geleden. De Amsterdammers wisten in de eigen ArenA AC Milan op 1-1 te houden.

Als je de wedstrijd van vandaag vergelijkt met het duel dat zich dertien dagen geleden afspeelde in Madrid was Ajax vele malen beter geworden. De thuisploeg startte fel aan het duel en wist de bezoekers knap vast te zetten. Toch duurde het nog tot halverwege de eerste helft voordat Mounir El Hamdaoui het net wist te treffen.

Milan had het lastig maar wist zich staande te houden en terug te knokken in de wedstrijd. Een aantal kansen gingen verloren totdat oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic op aangeven van eveneens oud-Ajacied Clarence Seedorf de bal achter een uitstekend keepende Stekelenburg wist te werken.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Ajax dat wat sterker was al was het verschil minder groot dan in de eerste helft. Naarmate de tweede helft vorderde ging het lichtje langzaam uit bij een aantal spelers van de Amsterdammers. Milan kreeg dus ook nu weer wat meer kansjes maar Stekelenburg stond op de juiste plek en voorkwam dat Milan met meer wegging dan dat het eigenlijk had verdiend.