Gek brengt emmer afgehakte hoofden naar politie

Een man uit het dwergstaatje Grenada heeft maandag een paar politieagenten ongetwijfeld een nachtmerrie bezorgd. De 32-jarige man liep eergisteren een politiebureau binnen en overhandigde de politie een emmer. Tot ieders afschuw bleek deze te zijn gevuld met twee afgehakte mensenhoofden.

Later op de dag werd de gek in de kraag gegrepen op het station van Grenville. De man is nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

De politie heeft enkele details vrijgegeven van een slachtpartij onlangs, waarbij meerdere mensen de dood vonden. De opgepakte man is officieel verdachte in de zaak, maar de politie kon nog niet zeggen of er nog meer verdachten zijn. Ook het motief van de moorden is nog onbekend.

Na onderzoek stuitte de politie later op twee lichamen zonder hoofd. Een van de lijken blijkt van een lokale kroegbaas te zijn. Premier Tillman Thomas van Grenada, tevens minister van Veiligheid, noemt de moorden 'onbeschrijfelijk'. "Deze daad onderstreept de noodzaak van een gestructureerde aanpak van geweld. Dit is een drama voor heel Grenada."

Het eiland, waarvan de bewoners wel wat gewend zijn qua overvallen en diefstal, is in shock sinds de moorden. Het Caraïbische eiland telt slechts 92.000 inwoners.