Uitslagen Eredivisie speelronde 29

Dit weekend werd in de Eredivisie de 29e speelronde afgewerkt. De kop bleef ongewijzigd, aangezien FC Twente, Ajax en PSV alledrie hun wedstrijd wisten te winnen.

Na twee nederlagen op rij (tegen FC Groningen en Heracles Almelo) kon NAC Breda vrijdagavond eindelijk weer eens de drie punten bijschrijven. ADO Den Haag werd met 3-0 verslagen. NAC begon aarzelend en creëewetstrijdrde weinig kansen, maar scoorde toch. Lurling, die vorige week nog tot zijn grote onvrede voortijdig naar de kant werd gehaald, maakte de 1-0 met een mooi schot inde kruising. ADO ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wist die niet te vinden. In de slotfase wist NAC nog tweemaal te scoren uit een counter (Kwakman en Amoah), waardoor de eindstand 3-0 was.

FC Twente had gisteravond geen kind aan Sparta Rotterdam. In de eerste helft had de koploper al een duidelijk overwicht op de Rotterdamse ploeg, maar wist dat nog niet om te zetten in doelpunten. Twente speelde in een te laag tempo. Na rust had goudhaantje Ruiz precies vier minuten en twintig seconden nodig om Twente naar de overwinning te schieten. In de 46e minuut maakte hij de 1-0, in de 49e minuut via een penalty 2-0 (Spartaan Koenders kreeg hierbij zijn tweede gele kaart en dus rood), en in de 50e minuut trapte hij ook de 3-0 binnen. Twente bleef hierna druk houden op Sparta, maar scoorde niet meer, waardoor Sparta een afgang werd bespaard.

Ajax blijft in het spoor van FC Twente. Dankzij een 3-0 overwinning op FC Groningen hebben de Amsterdammers de achterstand van zeven punten sinds gisteravond weer verkleind naar vier punten. Ajax begon stroef aan de wedstrijd en Groningen was de betere ploeg. Een grote kans voor Groningen via Matavz werd goed onderschept door Stekelenburg. Met een kopbal wist Vertonghen Ajax voor rust op 1-0 te zetten. Na rust gaf Groningen steeds meer ruimte weg waar Suárez tweemaal niet van wist te profiteren. De Jong lukte het in de 67e minuut wel, uit een lastige hoek schoot hij mooi binnen: 2-0. Met opnieuw een kopbal besliste Vertonghen in de 81e minuut de wedstrijd definitief: 3-0. Ajax-huurling Blind startte bij Groningen in de basis, en werd een kwartier voor tijd onder luid applaus van het gehele publiek naar de kant gehaald.

Mario Been ging met Feyenoord op bezoek bij zijn oude werkgever N.E.C. Nijmegen, maar wist er niet te winnen, de wedstrijd eindigde in 0-0. PSV won op bezoek bij VVV met 2-4. Eerder dit seizoen werd het in Eindhoven tussen beide ploegen 3-3.