Uitslagen Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd in de Eredivisie de 25e speelronde afgewerkt. PSV, FC Twente en Ajax wisten alledrie hun wedstrijden te winnen, Feyenoord wist te winnen op bezoek bij FC Groningen.

Roda JC heeft op bezoek bij ADO Den Haag met 1-2 gewonnen. De bezoekers kwamen na 25 minuten, met de eerste kans van de wedstrijd op 0-1 door Junker, die de bal binnentikte op aangeven van Matondo. Vlak voor rust wist Luickx ADO weer op gelijke hoogte te brengen, na een verre ingooi van Buijs. ADO probeerde in de slotfase de 2-1 te forceren, maar kreeg het deksel op de neus nadat Hadouir in een counter de 1-2 voor Roda JC wist te maken. Roda is door de winst naar de tiende plaats gestegen, ADO blijft zestiende staan en zag Willem II, dat met 2-1 van VVV-Venlo won, drie punten dichterbij komen.

Ajax heeft thuis met 4-0 van FC Utrecht gewonnen. In het eerste half uur werd een doelpunt van Utrechter Keller afgekeurd wegens hands. Utrecht kon lange tijd meekomen, maar in de 33e minuut kreeg Wuytens na een overtreding op De Jong de rode kaart voorgeschoteld. Utrecht kwam dus met tien man te staan, iets waar Ajax van wist te profiteren. Nog voor rust werd het 1-0 doordat Suárez een schot van Vertonghen van richting veranderde. Na rust was het alleen maar Ajax dat aanviel, maar miste het de kansen. Ook dankzij goed keeperswerk van Sinouh bleef de score uiteindelijk beperkt. Van der Wiel, opnieuw Suárez, die nog nooit scoorde tegen FC Utrecht, en invaller Rommedahl wisten de score op te voeren naar 4-0. Suárez ging eerder in de wedstrijd hard door op de keeper, waardoor hij een gele kaart kreeg. Door deze gele kaart mist hij het duel volgende week uit bij Sparta. Wel kan hij meedoen in de topper over twee weken, wanneer Ajax PSV ontvangt.

De eerste helft tussen FC Groningen en Feyenoord kende geen doelpunten. Groningen had wel een goede kans via Matavz, maar hij miste. Na rust was het Feyenoord dat op voorsprong kwam via een kopbal van Bahia. FC Groningen voerde de druk op, maar wist niet te scoren. In de 80e minuut verdubbelde Tomasson de score en leek de wedstrijd gespeeld. FC Groningen gaf echter niet op en scoorde drie minuten later de aansluitingstreffer via Holla. In de 88e minuut maakte het zelfs gelijk, doordat Van Dijk veel te ver voor zijn doel stond en Granqvist de 2-2 maakte. In de blessuretijd besloot Vlaar het nog eens te proberen en schoot vanaf 22 meter de bal hard en laag achter Groningen-keeper Luciano: 2-3. Feyenoord nam dus alsnog de drie punten mee uit Groningen.

PSV wist makkelijk te winnen van RKC Waalwijk: 5-1. N.E.C. Nijmegen bood goed partij tegen FC Twente, maar stond na negentig minuten toch met lege handen. Na een voorsprong van Twente waren de Nijmegenaren nog teruggekomen tot 1-1, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Ruiz zijn ploeg alsnog de drie punten: 2-1. Sparta Rotterdam wist net als vorige week tegen PSV in de slotfase de gelijkmaker te scoren. Wederom Poepon zorgde in de 91e minuut voor de 2-2, thuis tegen NAC Breda.