O'Neill snapt niets van arbitrage na verloren finale

Martin O'Neill verloor gisteren met Aston Villa de League Cup-finale van Manchester United. The Villans kenden een uitstekende start door een doelpunt van James Milner. United maakte de achterstand echter ongedaan en won met 1-2. Volgens O'Neill mede met hulp van scheidsrechter Phil Dowd.

Arbiter Dowd gaf Aston Villa al na vijf minuten een strafschop. Nemanja Vidic had de doorgebroken Gabriel Agbonlahor onderuit gewerkt. De scheidsrechter gaf vervolgens een strafschop, maar weigerde Vidic van het veld te sturen zoals de regels voorschrijven. "Een erg slechte beslissing van een scheids die normaal gesproken prima fluit", oordeelde O'Neill in Engelse media na de verloren finale. "Ik denk dat niemand had kunnen klagen als Vidic rood had gekregen. Wij scoren dan de penalty en zij spelen de hele wedstrijd met tien man. Het was een keerpunt".

De teleurstelling overheerst dan ook bij O'Neill en zijn spelersgroep. "Het is moeilijk om dit te accepteren. We speelden goed en ik had echt het gevoel dat we konden winnen, maar zij vochten zich knap terug", besluit de manager van de ploeg uit Birmingham.