Uitslagen Italië speelronde 26

In Italië werd dit weekend de 26ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Palermo

Juventus leek onder Alberto Zaccheroni progressie te boeken. Maar Palermo heeft De Oude Dame weer een gevoelige tik uitgedeeld. De Sicilianen zegevierden in Turijn met 0-2. Voor de thuisploeg betekende het al de vijfde nederlaag van dit seizoen in het eigen Stadio Olimpico.

Palermo startte goed in Turijn, maar zag Juventus aanvankelijk gevaarlijker worden. Doelpogingen van Antonio Candreva, Alessandro del Piero en Diego kwamen echter niet langs doelman Salvatore Sirugu. Na de pauze was er een grote mogelijkheid voor Mohamed Sissoko om Juventus op voorsprong te zetten. Maar de middenvelder volleerde de bal hopeloos mis. Aan de andere kant bleef Pastore een plaaggeest voor de defensie van Juve. Het was echter oud-Juve spits Fabrizio Miccoli die zijn voormalig werkgever op achterstand zette met een goed schot langs Manninger.

Fabio Cannavaro leek de thuisploeg al snel op gelijke hoogte te helpen. Maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Collega-verdediger Giorgio Chiellini was vervolgens ook dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet zeilde net naast. Een fout van oud-Ajacied Zdenek Grygera leidde vervolgens de beslissing in. De Tsjech speelde te zacht terug op Manninger en zag invaller Igor Budan de eindstand op het scorebord zetten: 0-2.

Lazio Roma - Fiorentina

Lazio is in de Serie A er niet in geslaagd een overwinning te behalen op Fiorentina. De thuisploeg stond in Olimpico lang op voorsprong, maar in de slotminuut ging het mis. Keirrison, bij het begin van de tweede helft ingevallen bij Fiorentina, bezorgde zijn team toch nog een punt. De Braziliaan scoorde in de negentigste minuut.

Daarmee eindigde het duel voor Lazio in een teleurstelling. Sebastiano Siviglia had de thuisclub na zeven minuten namelijk al op 1-0 gebracht. Lazio staat daardoor nog steeds op een gevaarlijke zeventiende plek. Ook Fiorentina schiet met een gelijkspel weinig. La Viola, dat nog wel achtste finalist in de Champions League is, bezet nu de tiende plaats.