Pechstein vangt bot bij CAS

Claudia Pechstein heeft vrijdag bot gevangen bij het internationaal sporttribunaal CAS. De geschorste Duitse deed tevergeefs een poging bij het CAS om mee te kunnen doen bij de wereldbekerwedstrijden.

Pechtstein, die geschorst is vanwege verdachte bloedwaarden, vroeg aan het CAS om haar schorsing uit te stellen, omdat ze anders onherstelbare schade oploopt voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. Voor het CAS was de onderbouwing echter onvoldoende om mee te werken aan het verzoek van de vijfvoudig olympisch kampioene.

Met het oog op de wedstrijden in Berlijn en Heerenveen vroeg Pechstein om haar schorsing twee weken uit te stellen, Afgelopen woensdag liet het internationaal sporttribunaal al weten dat de uitspraak in de arbitragezaak die Pechstein is begonnen, pas over ongeveer twee weken plaatsvindt. Dat oordeel wordt samen met een schriftelijke onderbouwing gedaan, waarvoor het CAS meer tijd moet hebben. De Duitse is nooit positief bevonden op verboden middelen als epo of cera en ook nooit betrapt op ongeoorloofde bloedtransfusies.