Speelverbod Tobiasen bij MVV

De top van MVV heeft besloten dat Ole Tobiasen geen minuut meer in actie mag komen voor de club uit Maastricht. De reden hiervoor is een conflict dat de voormalig Deens international kreeg met coach Fuat Capa. Opmerkelijk is dat de oud-speler van Ajax wel een technische functie bij de club is aangeboden.

Tobiasen, overigens ook trainer van de A-jeugd, staat al ruim een maand op non-actief omdat hij een stemming in de spelersgroep had georganiseerd in samenspraak met de spelersraad. Uit die bijeenkomst kwam naar voren dat het grootste deel van de selectie van MVV geen vertrouwen meer heeft in Capa.

Tobiasen werd vervolgens door de Belgische Turk als zondebok aangewezen en op non-actief gezet. Er zijn intussen meerdere gesprekken geweest tussen de Deen en de clubleiding, maar desalniettemin mag Tobiasen niet meer meetrainen met de selectie.

De Deen is zich nu aan het beraden over zijn toekomst. "Dit is een raar verhaal. Ik mag niet meer spelen voor MVV, maar ze bieden me wel een functie als technisch directeur aan. Er komt een clausule in mijn contract dat ik Capa niet mag ontslaan, als ik op dit voorstel van MVV in ga. Daar denk ik de komende dagen over na. Er is ook nog wat interesse van andere clubs, maar of dat interessant is voor een half jaartje, dat weet ik nog niet".