Werkloze vrouw woont gratis in villa

Een werkloze, alleenstaande moslima heeft onderdak gekregen in een villa in het dure Notting Hill te Londen. Reden: er kon geen passende woning worden gevonden voor de vrouw.

Frances Walker, 34, met kinderen tussen de zes en zestien, beschikt over vijf slaapkamers, drie badkamers, een dubbele woonkamer en een dakterras. Hugh Grant is een van haar buren. Overigens is dit wettelijk geregeld: wanneer er geen passende sociale huurwoning gevonden kan worden moet er in de particuliere sector worden gezocht. En er was nergens een goedkoper huis te vinden.

De vrouw is zelf niet zo blij met de villa, ze voelt zich schuldig omdat het te groot is en omdat de belastingbetaler opdraait voor de kosten: 100.000  pond per jaar.  "Ik woon hier heerlijk en de woning is erg mooi, maar eigenlijk is het belachelijk dat ik in zo'n groot duur huis word gestopt op kosten van de belastingbetaler. Bovendien werkt het systeem fraude in de hand. Daarbij word ik helemaal niet gestimuleerd om werk te zoeken, want alles wat ik verdien zou ik dan moeten afstaan omdat we zo duur wonen." Maar uiteraard ziet ze ook voordelen: "geen gedrang bij de badkamer in de ochtend."

Bekijk hier de foto van de vrouw in haar villa.