Uitslag Barcelona - Athletic Club

FC Barcelona heeft de Spaanse Supercopa gewonnen. In het tweede duel werd wederom gewonnen van Athletic Club de Bilbao. De 3-0 overwinning was dan ook ruim voldoende.

FC Barcelona-trainer Pep Guardiola had voor zowel Zlatan Ibrahimović als Maxwell een plaats ingeruimd in de basisopstelling. De twee van Internazionale overgenomen ex-Ajacieden maakten hun officiële debuut bij de Catalaanse club. Veel konden zij in de eerste helft niet uitrichten, de beste kansen waren voor de spelers die reeds prijzen wonnen met de Spaanse topclub. Zo zag Lionel Messi een poging van dichtbij gestopt worden door Gorka Iraizoz, en kon Seydou Keita vlak voor rust zijn ogen niet geloven toen zijn poging onopzettelijk werd tegengehouden door teamgenoot Touré Yaya. De bezoekers konden geen vuist maken in Camp Nou. De 0-0 ruststand was er dan ook één waar zij normaal gesproken tevreden mee zouden zijn, ware het niet dat Athletic een 2-1 achterstand diende goed te maken.

Vlak na rust brak Barça alsnog de ban. Ibrahimović kaatste de bal naar de rechterkant, waar Messi zich bevond. De Argentijn omspeelde zijn man en lobde de bal vervolgens over Iraizoz: 1-0. Messi zou ook voor de tweede treffer zorgen. Een één-tweetje met Dani Alves in het Baskische strafschopgebied werd hardhandig afgestopt door Ustaritz. De verdediger kreeg geel en Barcelona een strafschop van scheidsrechter Antonio Rubinos Pérez. Vanaf elf meter faalde de kleine Vlo niet, en maakte 2-0. Er ontstond zo alleen maar meer ruimte voor de aanvallers van de Catalanen. Bojan, die net Ibrahimović had vervangen, tekende voor de derde treffer. De jonge spits omspeelde Iraizoz zelf en tikte de bal met gemak in het lege doel.

Zo stevende Barcelona rustig op een mooie overwinning af, en pakte daarmee alweer de vierde officiële prijs in 2009, na de landstitel, Copa del Rey en de Champions League. De Europese SuperCup en de Wereldbeker voor Clubs kunnen daar nog aan toegevoegd worden.

FC Barcelona - Athletic Club de Bilbao 3-0 (2-1)
51' Lionel Messi 1-0
69' Lionel Messi (Pen) 2-0
73' Bojan Krkić 3-0

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Antonio Rubinos Pérez
Gele kaart: Carles Puyol, Touré Yaya, Xavi (Barcelona), Xabi Etxebarria, David López, Gaizka Toquero, Ustaritz (Athletic)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué (Busquets/76), Puyol, Maxwell; Touré Yaya, Xavi, Keita; Messi, Ibrahimović (Bojan/71), Henry (Pedro/76).

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, Ustaritz, Etxebarria, Koikili; Orbaiz, Gurpegui; David López (Iturraspe/61), Etxeberria (Toquero/57), Gabilondo; Díaz de Cerio (Vélez/46).

Submitter:  Bron: FOK!sport