Van Basten maakt zijn excuses

Marco van Basten liet zich afgelopen zondag, na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam (2-1), negatief uit over zijn aanvallers. De oefenmeester beseft nu dat hij deze kritiek beter intern had kunnen bespreken.

Met name Luis Suárez miste een aantal opgelegde kansen. "Daardoor kon ik geen mensen rust geven voor het belangrijke duel met Fiorentina," liet Van Basten weten. "Bovendien maakte FC Volendam in de slotfase nog bijna gelijk. Ik baalde daar van. Maar na gesprekken met andere mensen besefte ik dat ik me beter minder kritisch uit had kunnen laten. Dat heb ik de spelers ook laten weten. Ik wil namelijk ook dat zij sommige dingen intern houden."

Het is overigens niet voor het eerst dat Van Basten zich negatief uitlaat over zijn spelers. Aan het begin van het seizoen moest de selectie ook flink wat kritiek slikken, nadat ze met 5-2 van sc Heerenveen verloren. "Ook dat was niet helemaal verstandig," gaf de coach toe. "Want mede door mijn uitlatingen blijft zo'n prestatie nog dagen lang hangen. Dat zorgt alleen maar voor onrust."