Rutten: "Met vertrouwen naar Eindhoven"

Fred Rutten kijkt uit naar aanstaande zondag. Dan neemt zijn ploeg FC Twente het op tegen de huidige nummer één van de Eredivisie, PSV. De twee clubs hebben beide baat bij een overwinning. De Eindhovenaren kunnen kampioen worden en de ploeg uit Enschede kan in de top vijf blijven staan.

"We spelen zondag tegen de top van Nederland en de wedstrijd zal richting Europese maatstaven gespeeld worden. Met deze gedachte moeten wij ook spelen. We moeten volwassenheid tonen en daarbij gaat het om het resultaat", liet Rutten in een reactie weten.

De trainer van De Tukkers denkt overigens niet dat de uitschakeling in de UEFA Cup invloed zal hebben op het spel van PSV. De Eindhovenaren verloren donderdag, in de kwartfinale van het Europese toernooi, van Fiorentina (0-2). "PSV is donderdag uitgeschakeld en door zo'n uitschakeling komen in de top van het voetbal vaak krachten los. Wij gaan met vertrouwen richting Eindhoven. Daar waar we nu staan, willen we graag blijven staan. Daar zullen we zondag alles aan doen."